Zaštita privatnosti na webu

Prava intelektualnog vlasništva

Predstavljanje i sadržaj ove stranice smatraju se intelektualnim vlasništvom Elgrad d.o.o., i kao takvi su zaštićeni zakonima koji su trenutno na snazi. Sadržaj ove lokacije zaštićen je odredbama autorskog prava odnosno prava industrijskog i/ili intelektualnog vlasništva koja pripadaju Elgrad d.o.o., ili su ustupljena Elgrad d.o.o., a u vlasništvu su trećih osoba.

Elgrad d.o.o. također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije. Fotografije, slike, tekstovi, naslovi, video prikazi, sa ili bez zvuka, te svi drugi dokumenti na Internet stranici podliježu zakonima o autorskom pravu, industrijskom i/ili intelektualnom vlasništvu, te su kao takvi vlasništvo Elgrad d.o.o. ili treće osobe koja temeljem valjanog pravog posla Inspiraciji.com jamči ograničeno korištenje sadržaja. Djelomična ili potpuna reprodukcija sadržaja, bez prethodnog pisanog dopuštenja Elgrad d.o.o., strogo je zabranjena, isključujući reprodukciju izvršenu u skladu s potrebama tiska. Ovime istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internetske stranice Elgrad d.o.o., pojedinačnih elemenata internetske stranica Elgrad d.o.o., dizajna logotipa Elgrad d.o.o. bez izričitog pisanog odobrenja Elgrad d.o.o.

Autorska prava marke

Ime marke Elgrad d.o.o., logo Elgrad d.o.o., kao i odnosni proizvodi i usluge zaštićeni su registriranim znakom sukladno primjenjivim odredbama autorskog prava odnosno prava industrijskog i/ili intelektualnog vlasništva. Svaka reprodukcija, korištenje i/ili promjene napravljene bez prethodnog pisanog odobrenja Elgrad d.o.o., smatrat će se povredom autorskih prava odnosno povredom prava industrijskog i/ili intelektualnog vlasništva. Spomenute su i druge marke, a teoretski mogu biti otkrivene prema početnom slovu. Elgrad d.o.o. ih koristi uz odobrenje njihovog vlasnika, ili kao oznaku proizvoda ili usluga koje je predložila Elgrad d.o.o.

Zaštita osobnih podataka na webu

Elgrad d.o.o. u svom poslovanju provodi mjere zaštite osobnih podataka sukladno Uredbi (EU) 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i one su detaljno opisane u Politici sustava upravljanja osobnim podatcima, koja je objavljena na našoj web stranici.

Voditelj obrade osobnih podataka

Elgrad d.o.o.

Vučak 30, Jankomir

10000 Zagreb

tel: +385 1 5502 400

e-mail: szop@elgrad.hr

web: https://www.elgrad.hr/

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati, kao što su: ime i prezime, identifikacijski broj, slika, glas, adresa, broj telefona, IP adresa, privatna e-mail adresa, biometrijski podatci, podatci o obrazovanju… Obrada osobnih podataka je radnja izvršena na osobnim podatcima, poput prikupljanja, čuvanje, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Prilikom posjete našoj web stranici Elgrad d.o.o. ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam Vi izričito dali uz privolu za njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Korištenje osobnih podataka

Koristimo se samo onim osobnim podatcima koji su potrebni za izvršavanje i odvijanje naših usluga i koje ste nam dragovoljno dali na raspolaganje. Podatci moraju biti točni i potpuni i razmjerni svrsi za koju se obrađuju. Naše usluge nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina. Za podatke koje prikupljamo ne možemo sa sigurnošću znati da se odnose na osobe ispod dobne granice od 16 godina. Ako je dijete ispod dobne granice od 16 godina takva je obrada zakonita samo ako i u mjeri u kojoj je privolu dao ili odobrio nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom.

 

Korištenje kolačića (Cookies)

Kolačiće koristimo kako bismo unaprijedili našu ponudu i poboljšali korisničko iskustvo. Kolačići su male tekstualne datoteke, koje omogućuju prepoznavanje korisnika i analizu korištenja naše web stranice.

Većina kolačića koje koristimo su tzv. privremeni kolačići („Session Cookies“) koji se automatski brišu s Vašeg računala odmah po završetku sesije preglednika. Ostali kolačići ostaju pohranjeni na Vašem računalu po završetku sesije preglednika. To su tzv. trajni kolačići. Ti kolačići omogućuju automatsko prepoznavanje Vašeg preglednika pri sljedećem posjetu, tako da ne morate ponavljati Vaše preferirane unose i postavke. Kolačići nam omogućuju da ponudu optimalno prilagodimo korisnicima te ju učinimo učinkovitijom i sigurnijom.

Pozivanjem naše web stranice kolačići prikupljaju sljedeće podatke:

 • datum i vrijeme pozivanja
 • naziv pozvane stranice
 • ID sesije
 • Referrer URL (ranije posjećena web stranica)
 • prenesena količina podataka
 • informacije o nazivu i verziji preglednika.

Instaliranje kolačića možete blokirati odgovarajućom postavkom u Vašem pregledniku. Napominjemo da, u tom slučaju, nećete moći koristiti sve funkcije naše web stranice u punom opsegu.

Newsletter

Ukoliko ste dali privolu za primanje Newslettera na našoj web stranici, možemo Vam poslati personalizirani letak s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Prijavom za primanje Newslettera prikupljaju se slijedeći podatci:

 • ime
 • prezime
 • e-mail adresa

Ukoliko želite odustati od primanja Newslettera, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja privole koja se nalazi u Newsletteru. Nakon odjave, ne šaljemo više personalizirane Newslettere, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.

Vaše podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

Korisnik može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze Mailing liste. Obrasci zahtjeva mogu se preuzeti s naše web stranice ili na adresi voditelja obrade. Zahtjev se može predati osobno, poštom ili e-mailom.

 

Web trgovina

Ukoliko se registrirate i izradite profil na našoj web stranici, morat ćete unijeti osobne podatke u online obrasce. Podatci koje unosite su:

 • ime
 • prezime
 • e-mail
 • mobitel
 • adresa dostave
 • broj i status narudžbe
 • datum, vrijeme i način isporuke

Navedeni podatke pohraniti ćemo na razdoblje od 3 godine, osim onih za koje važeći zakonski propisi ne nalažu duže razdoblje čuvanja.

Vaši osobni podatci mogu se prenositi sljedećim primatelja u navedenim slučajevima:

 • Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljen ugovor o obradi osobnih podataka između voditelja obrade i izvršitelja obrade. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručitelju, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.
 • Pružateljima usluga ovlaštenih servisa s kojima surađujemo i imamo sklopljen ugovor o obradi osobnih podataka između voditelja obrade i izvršitelja obrade, pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.
 • Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje naših prava zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.

Usluge analize korištenja web stranice ( Google Analytics)

Na našoj web stranici koristimo uslugu Google Analytics, uslugom analize korištenja web stranice tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi se kolačićima, tekstualnim datotekama, koje se pohranjuju na Vašem računalu i omogućuju analizu Vašeg korištenja naše web stranice. Informacije o Vašem korištenju naše web stranice, koje generiraju kolačići, šalju se na poslužitelj tvrtke Google u SAD i tamo se pohranjuju. Za našu web stranicu aktivirano je anonimiziranje IP adrese. Tvrtka Google skraćeno obrađuje Vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica sporazuma o europskom gospodarskom prostoru.
Tvrtka Google, po nalogu vlasnika web stranice, koristi ove informacije za analizu korištenja web stranice i sastavljanje izvješća o aktivnostima na web stranici te za njega prikuplja informacije o ostalim uslugama povezanim s korištenjem web stranice i interneta. Prenesena IP adresa s Vašeg preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podatcima tvrtke Google. Vi možete spriječiti prosljeđivanje podataka, koje generiraju kolačići, a koji se odnose na Vaše korištenje naše web stranice, tvrtki Google te obradu tih podataka od strane tvrtke Google, tako što ćete na poveznici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr preuzeti i instalirati potreban dodatak preglednika.

Korištenje društvene mreže Facebook

Na našoj web stranici koristimo dodatke za društvene mreže („plugins“) za Facebook. Ovom uslugom upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Pregled dodataka za Facebook možete pronaći na poveznici:

https://developers.facebook.com/docs/plugins

Ako ste prijavljeni na društvenu mrežu, tada pružatelj usluge može odmah prilikom posjete pridružiti našu web stranicu Vašem Facebook profilu. Ako ste pritisnuli gumb „Sviđa mi se“ te će se informacije odmah prenijeti na poslužitelj pružatelja usluge i tamo pohraniti. Osim toga, informacije se objavljuju na društvenoj mreži i tamo prikazuju u Vašim kontaktima. Svrhu i opseg prikupljanja i daljnje korištenja podataka od strane Facebooka možete pronaći na poveznicama:

Zaštita privatnosti Facebook mreže: http://www.facebook.com/policy.php

Ako ne želite da Facebook izravno pridruži prikupljene podatke putem naše web stranice na Vaš Facebook profil, morate se odjaviti s dotične mreže prije posjete našoj web stranici.

 

Korištenje društvene mreže Twitter

Na našoj web stranici koristimo dodatke za društvene mreže („plugins“) za Google+ i mikro-blog alat Twitter. Ovom uslugom upravlja tvrtka Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter“). Pregled dodataka za Twitter možete pronaći na poveznici:

https://twitter.com/about/resources/buttons

Ako ste prijavljeni na društvenu mrežu, tada pružatelj usluge može odmah prilikom posjete pridružiti našu web stranicu Vašem Google+ profilu. Ako ste pritisnuli gumb „Pošalji na Twitter“ te će se informacije odmah prenijeti na poslužitelj pružatelja usluge i tamo pohraniti. Osim toga, informacije se objavljuju na Vašem Twitter računu i tamo prikazuju u Vašim kontaktima. Svrhu i opseg prikupljanja i daljnje korištenja podataka od strane Twittera možete pronaći na poveznicama:

Zaštita privatnosti Twitter mreže: https://twitter.com/privacy

Ako ne želite da Twitter izravno pridruži prikupljene podatke putem naše web stranice na Vaš Facebook profil, morate se odjaviti s dotične mreže prije posjete našoj web stranici.

 

Korištenje YouTube kanala

Na našoj web stranici koristimo dodatke za društvene mreže („plugins“) YouTube. Ovom uslugom upravlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”).

Ako ste registrirani na YouTube, Google će izravno povezati posjet našoj web stranici sa svojim računom. Svrhu i opseg prikupljanja i daljnje korištenja podataka od strane YouTube možete pronaći na poveznicama: http://www.google.com

Ako ne želite da Google izravno povezuje Vaš račun s uslugom YouTube s podatcima prikupljenim putem naše web stranice, morate se odjaviti s dotične mreže prije posjete našoj web stranici.

Veza s drugim web stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na našu web stranicu. Naša web stranice može sadržavati veze s drugim web stranicama te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja naše web stranice, molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na pozvanoj web stranici.

Prijenosi osobnih podataka trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama

Osobne podatke korisnika ne prenosimo izvan EU.

Naznaka poduzetih mjera zaštite osobnih podataka

Naša web stranica primjenjuje tehničke i organizacijske mjere sigurnosti, kako bismo Vaše osobne podatke zaštitili od manipuliranja, gubitka te zabranili pristup neovlaštenim osobama. Naše mjere sigurnosti redovito se poboljšavaju sukladno tehnološkom napretku.

Prava ispitanika:

Ispitanik, odnosno njegov zakonski zastupnik, može zatražiti ostvarivanje prava na pristup, ispravak i brisanje osobnih podataka koji se odnose na njega i za koje je dao privolu. Nije predviđeno plaćanje naknade za zahtjeve. Obrasci zahtjeva mogu se preuzeti s web stranice ili na adresi voditelja. Zahtjev se može predati osobno, poštom ili e-mailom.

Elgrad d.o.o.

Vučak 30, Jankomir

10000 Zagreb

tel: +385 1 5502 400

e-mail: szop@elgrad.hr

web: https://www.elgrad.hr/